Visst går det att leva livet utan bil

Det är roligt att köra bil så är det förstås. Men numera finns det ju en rad olika fordon som är minst lika kul men inte så dyra som bilen. Om du satsar på en trehjulig elcykel så får du ju gott om plats för passagerare eller för last. Denna behöver du inget körkort för ens!

Du kan köra moppe, elscooter, vanlig cykel eller kanske rullskridskor. Alla dessa metoder går snabbare än att gå och de kan vara väldigt bra för miljön om du inte behöver tanka med bensin.

Folk ställer bilen och börjar cykla

Ska du sälja eller ställa av bilen och lämna den på skroten för att använda dig av cykel istället? Det är faktiskt många som gör detta. Även barnfamiljer som ju skulle kunna tänkas vara beroende av bilen för att få vardagen att gå ihop.

Men det går att klara det mesta med cykel. Man kan skjutsa barn bakpå i en barnstol eller hänga på en cykelvagn för att få med folk, husdjur och last. Cykeln kan också ha en elmotor för att göra det enklare att komma uppför backar.

Det många inser är att cykling ger en viktig form av vardagsmotion som bidrar till bättre hälsa. På grund av detta kan det faktiskt ses som en stor investering i framtiden att våga leva livet utan bil.