Köp moppe superbilligt, så hittar du billiga mopeder!

Klart att du vill köra moppe! Det här är ett fordon som är lika intressant för dig som just fyllt 15 som för dig som är en bra bit efter 75. Det går att köpa moppe superbilligt och inte nödvändigtvis begagnat.

Vi tar en titt på hur du kan hitta rätt bland billiga mopeder och vad som är bra att tänka på innan du beställer.

En billig moppe ny eller begagnad

Det första som är viktigt att beakta är prisskillnaden mellan begagnade och nya mopeder. Om du köper begagnad moppe är det klart att det kan bli mycket billigare. Det är inte alls svårt att hitta begagnad moped superbilligt via en annonssajt som Blocket.

Men det finns förstås några viktiga saker att vara medveten om för den här typen av billig moped. Det är ju inte alls som att köpa ny.

En begagnad moppe innebär:

 • Köp i befintligt skick och inga garantier
 • Ett batteri som kan vara dött om det är en el moppe
 • Dolda skador som kan bli dyra
 • Slitet säte
 • Ingen service eller support

Om du däremot köper en ny moppe så får du ju en helt annan service. Då har du också garanti om något skulle vara fel på mopeden. Det här kommer att kosta mer men du ska veta att det finns billiga mopeder som är nya.

Konkurrensen på mopedmarknaden är tuff och det har lett till mycket lägre priser. Om du säker online för scooter moped så kommer du att se att det inte alls behöver bli dyrt. Dessutom kan du ju dra nytta av nedsatta priser.

el moppe

Om en modell är på väg ut så kan den reas ut av butiken som säljer moped scooter av olika slag.

Ska du ha vanlig moppe eller el moppe?

Det här är också något som kommer att påverka priset. Fast inom varje segment finns det också variationer vad gäller pris. Oavsett om det är en vanlig moppe eller el moppe så kommer märket att spela in.

Att köpa en äkta Vespa kostar ju mer än att välja en modell som ser ut som Vespa men som kommer från ett nytt märke. Märken som Viarelli är dyrare för att de har ett så gott rykte.

Dessutom ska du veta att precis som att det finns trehjulig elcykel så kan du hitta elmoped med tre hjul och tak! Vanlig moppe kan alltså vara långt ifrån det som kommer att passa dig bäst.

Fördelar med el moppe:

 • Du tankar i väggen hemma och det blir billigare än bensin moppe
 • Du har många märken och modeller att välja från
 • Du får tyst och fin gång

Nackdelar med el moppe:

 • Begagnade elmopeder behöver nya batterier
 • El moppen kan vara mycket dyrare än bensinmopeden
 • Det kostar mer med bättre batteri

Fördelar med vanlig moppe:

 • Du slipper köpa nytt batteri efter ett tag
 • Många tycker att en bensinmoppe har bättre riv
 • Priset kan bli lägre

Nackdelar med vanlig moppe:

 • Det kostar mer att tanka
 • Moppen låter och släpper ut avgaser
 • Du får leda långt vid soppatorsk

Vespa moppe

Köp scooter moped online

Ett hett tips för dig som vill köpa moped billigt är att beställa online. Om du går till en lokal butik med olika märken så kommer de ju att göra samma sak. Du betalar extra för den tjänsten. Det är klart att du inte kan provköra online. Men det finns undantag.

Det finns till exempel märken som har butiker i städer där du kan komma in och låna en moppe under några timmars tid. Om du ser på begagnade mopeder via annonsforum så bör du ju få provköra innan du köper mot att du lämnar något av värde hos ägaren.

Att handla online är något som kan spara stora pengar på flera sätt. Dels för att du kan jämföra priser på mopeder och dels för att du slipper åka runt och leta. Dessutom så kan du ju snabbt lära dig mer om vad olika moppar har ett erbjuda. Då är det lättare att välja något som verkligen passar dig perfekt och som har rätt pris.

Online kan du också dra nytta av omdömen och det är guld värt. Läs vad andra som köpt samma moppe har att säga om den och butiken som sålde mopeden. Det här kan spara dig bekymmer som att batteriet inte håller, rivet i motorn uteblir och platsen på sätet är för liten för två personer.

Några frågor att ställa innan du köper en moped:

 1. Behöver du förvaringsutrymme?
 2. Hur snabbt ska det gå, 25 (moped klass II) eller 45 km/h?
 3. Hur många laddningscykler ska batteriet klara?
 4. Ska det finns saker som USB-laddning och högtalare?
 5. Ska det finnas koppling till app för stöldskydd?
 6. Vilken typ av däck ska det vara? Ska de klara risk för punka även då du kör i terräng?
 7. Ska batteriet gå att ta loss?
 8. Ska det vara en mindre moppe som går in i hiss?

Med svaren på dessa frågor blir det mycket lättare att hitta rätt grupp av moppar som du sedan kan jämföra med varandra. Det är ju ingen mening med att jämföra en moppe som har mindre kraft samt ett lägre pris mot en som har mycket högre prestanda.

Du måste komma ihåg: Du får det du betalar för och ibland kan det vara bättre att köpa en dyrare moped som håller längre och som erbjuder en bättre körekonomi.

moppe passagerare
Hur många får plats på mopeden?

Var kan du köpa moppe?

Det finns gott om butiker online som säljer moppar av olika slag. Några av de främsta är:

MotorSweden

Här kan du köpa vanliga mopeder såväl som elmopeder. Sortimentet är brett och man har scooter moped av olika slag. Priserna varierar från lägre till högre men om du är ute efter god kvalitet så har du mycket att tjäna på i denna butik. Du kan besöka MotorSwedens webbutik här!

Kopenscooter

I denna webbutik kan du hitta billiga mopeder av god kvalitet. Det här är ett bra val för dig som är ute efter scooter moped från märken som kanske inte är så kända men som har gott om omdömen på den svenska marknaden. Du kan besöka Kopenscooters webbutik här!