10 fördelar med trehjulig elcykel – Läs innan du köper trehjuling!

Ska du köpa trehjulig elcykel? Det här är ett fordon som många tror enbart är till för äldre personer. Det är sant att en elcykel trehjuling kan vara väldigt bra för den funktionsnedsatte men det finns anledning för många fler att se lite närmre på denna elcykelmodell.

Vi tar en titt på 10 fördelar med 3 hjulig elcykel så att du kan fatta ett beslut!

10 fördelar med trehjulig elcykel:

  1. En 3 hjulig elcykel är bekväm!

Du sitter bra på en elcykel trehjuling. Den körs på ett jämnt sätt och du får ett säte som gör att du kan cykla lite längre än med en vanlig cykel. En trehjuling elcykel är kanske inte så lätt att flytta på utan motorkraften men när du väl har laddat och kör så upplever du en komfort som få andra cyklar kan slå!

Ta en titt på denna fina röda elcykel med tre hjul och smart varukorg baktill:

röd elcykel 3 hjul

Den har ett mycket bekvämt pris som är lägre än många vanliga elcyklar. Du kan läsa mer om denna trehjuling på el här!

  1. Säkerheten ökar för den som cyklar

Det är välkänt att trehjuling elcykel för äldre kan öka säkerheten på grund av konstruktionen. Då det sker en olycka med elcykel så är det för det mesta så att äldre skadas värre än yngre. Detta beror på att äldre för det mesta är skörare än yngre cyklister.

En trehjuling vuxen sitter stadigt och bra på är en investering i säkerhet. Det blir inte en vinglig färd och att cykeln är lite större är också bra. Den är stabil och syns ordentligt. Därmed blir det tryggare i trafiken.

  1. Ett lågt insteg är bra

Alla tycker att det är skönt med ett lågt insteg. Du ska inte vara akrobat eller ha gymnastikkläder på dig för att kunna ta dig upp på en trehjuling elcykel. Det här är också anledningen till att just äldre och funktionshindrade upplever att trehjulingen med elmotor är det bästa valet.

Här kan du se en populär elcykel med tre hjul som har ett lågt insteg:

Den här trehjulingen har en väl tilltagen lastkorg och mycket god balans
  1. Du får med dig last med en trehjulig elcykel

Det är ganska vanligt att en elcykel med 3 hjul har en större pakethållare där det sitter i en korg. I denna korg kan du förvara allt det som du handlar och kanske hunden. Det går att använda korgen på elcykeln till så mycket. Inte till att skjutsa barn förstås men till packning så är detta en fenomenal design.

Du kan rentav ge dig ut på längre utflykter och camping med 3 hjulig elcykel. Tält, kastruller och allt annat du behöver får plats i korgen bakom dig!

Det går också att ha lastutrymmet framtill på cykeln:

trehjulig elcykel

Det finns förstås elcyklar med 3 hjul som är särskilt till för att få med barn på. Märken som Bavatus har tagit fram särskilda modeller och det finns också varianter från märket Monark.

  1. Det blir jämn och fin cykling

Att cykla jämnt och fint är skönt. Du slipper stötar och det kan ju vara viktigt oavsett om du är lite äldre och har problem med värk i leder och ben eller om du är yngre och bara tycker att cykling ska vara lika bekvämt som att köra bil.

  1. Det är roligt att cykla med 3 hjul!

Cykelglädje är också en viktig punkt oavsett vilken typ av elcykel du väljer. Många upplever att det är riktigt roligt att cykla på elcykel med 3 hjul. Den är annorlunda och det handlar inte om att det är enklare att cykla på detta vis utan bara roligare.

Du får en väldigt kraftfull känsla när du tar dig fram på en trehjulig elcykel. Det är något som bidrar till att du upplever glädje av cyklingen.

  1. Du kan cykla även om du inte kan cykla

Det är förstås också så att en trehjuling för vuxen som inte kan cykla kan rekommenderas. Om det är så att du av någon anledning aldrig lärde dig att cykla så kommer du ju att ha stor glädje av att ändå kunna göra det.

För vissa kan det också kännas lite genant att inte kunna cykla på cykel med två hjul. Har du en trehjulig elcykel är det ingen som kommer att fundera på om du kan cykla på två hjul eller inte. Det kan kännas bra.

3 hjulig elcykel
Det finns också lastcyklar med två hjul!
  1. Enklare att komma uppför backen

I och med att en trehjulig elcykel är byggd för lite mer last (för det mesta omkring 140 kg) så är den också till för att ta dig uppför backen. Det krävs kraft för backen även med vanlig elcykel men där är det inte en sådan självklarhet som då du väljer cykel på el med 3 hjul.

  1. Däcken tål för det mesta mer

Vad gäller punka så kan det också vara väl värt att välja en stabil elcykel med 3 hjul som är stora och gjorda för att klara mer. Var dock medveten om att hjulen kan skilja sig lite mellan olika modeller. Om du ska cykla mycket på stigar och platser där det finns vasst grus så är det smart att välja en trehjulig cykel som är byggd för detta.

  1. Du kan cykla i terräng

Det är också så att en elcykel med 3 hjul kan användas i terräng. Du måste inte hålla dig till stadstrafik. Det är ju superbra om du till exempel vill ha denna cykel för att använda på landet där vägarna inte alltid är så jämna och fina.

Var kan du köpa trehjulig elcykel?

Det enklaste är att beställa en trehjuling elcykel online. Det finns flera svenska butiker som har fina modeller. Det går förstås också att besöka en fysisk butik men var medveten om att cykelbutiker inte säljer så mycket av den här typen av cykel.

Därmed kommer du antagligen att få se i en katalog och så kan cykelbutiken beställa åt dig. Detta får du förstås betala för i form av ett högre pris för trehjuling elcykel än vad du hade fått om du beställer själv online.