5 fördelar med elcykel istället för bil

Byta bilen mot en elcykel. Det kan låta som en omöjlighet till exempel för en barnfamilj som varje dag ska ta sig hit och dit på kortast möjliga tid. Men livet går att få till utan motorn som sitter i en bil. En bra elcykel kan du komma långt med och dessutom kan den ha plats både för barn och packning.

Vi tar en titt på 5 fördelar med elcykeln istället för bilen:

  1. Större elcyklar är smarta och praktiska

Om du till exempel väljer en trehjulig elcykel med stor låda framtill så har du ju gott om plats för varor från butiken. Häng på en cykelvagn för ungarna när du ska köra till förskola eller bara ta med de ut på äventyr. Och äventyrligt blir det då man cyklar, det här är livsglädje!

  1. Elcykeln fungerar perfekt som komplement till bilen

Nu är det förstås så att det kan finnas tillfällen då det inte passar med elcykeln som transportmetod för familjen. Men om vi tänker oss att du kan låta hälften av alla färder gå med cykel istället för bil så har du ju mycket att spara på det.

En superbillig moped som går på el kan också vara ett alternativ om du känner att det kommer att bli för lite kraft med en elcykel. Den ger ju ännu mer skjuts och du slipper hjälpa till i uppförsbackar genom att trampa.

  1. Elcykeln skjuter på men ger motion

Trots att elcykeln ger skjuts så får du motion med den. En väl etablerad rekommendation är att få upp pulsen 30 minuter per dag och det kan du få med din elcykel. Det blir definitivt mer rörelse än vad du får med din bil. Du kommer att röra dig på flera sätt. Dels genom att pumpa med benen men också då du kliver av och på och skjuter fram cykeln för att parkera.

  1. Frisk luft är också viktigt

Att vara utomhus i frisk luft är också bra för din hälsa. Om du väljer elcykeln istället för bilen så andas du den där friska luften. Du kommer ut och får kanske sol på kroppen vilket kan bidra med mer D-vitamin och andra fördelar.

Visst kan det kännas som lite svårare att ge sig ut och cykla då det regnar utomhus men det är faktiskt möjligt. Precis som att du kan skydda dig mot solen med solglasögon och vettiga kläder så kan du ha ett regnställ för att ställa bilen även då det regnar utomhus.

  1. Det blir billigt att tanka

En elcykel är billig i drift. Du tankar den hemma i vägguttaget. Detta är enkelt och något som gör att du kan spara pengar. Du kan tanka din bil mindre ofta eftersom du använder cykeln och så slipper du ta dig till en mack bara för att fylla på med kraft i cykeln. Det spar tid och vi vet ju alla att tid är värt mycket mer än pengar!